Firea, despre incendiul de la Matei Balș: ”Sfâşietor! Revoltător! Demisia sau demiterea se impun

| 29 ian, 17:21

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că nu s-a făcut nimic cu privire la măsurile şi procedurile necesare pentru a evita evenimente precum incendiul de la Institutul Matei Balş. Ea a adăugat că „demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci şi ca imperativ social”.

 

„Sfâşietor! Revoltător! O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului de boli infecţioase Matei Balş. Cu imensā părere de rău pentru aceastā nenorocire, transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa şi însănătoşire grabnică celor răniţi. După incendiul de la spitalul judeţean Neamţ din noiembrie, când 12 oameni şi-au pierdut viaţa, guvernantii au anunţat controale şi măsuri drastice în toată ţara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii.
Dar n-au făcut nimic, nici în privinţa măsurilor, nici a procedurilor necesare. Doar s-au bătut pe funcţii şi interese, sub paravanul pandemiei! Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie şi până acum, în Cluj, Mureş, Iaşi, Neamţ, Timiş, Bucureşti, practic în toată ţara. Prin urmare, drama de la Balş nu este un episod izolat. Este expresia unui eşec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată ţara.
Este revoltător, inadmisibil ca în condiţiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale. Este rezultatul incompetenţei, al nepăsării, al superficialităţii, care ne umple de revoltă. E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime? Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete! Au murit prea mulţi români din cauza unor incompetenţi! Trebuie să spunem stop! Ajunge!
Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri... Sunt direct şi nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătăţii care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare. Niciunul dintre marii şefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa. Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci şi ca imperativ social.
Lista spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni :
- 22 noiembrie - Spitalul CFR Cluj
- 4 decembrie -Spitalul Judetean Tg Mures
- 25 decembrie – Spitalul de Psihiatrie Socola
- 2 ianuarie – Spitalul Municipal Roman
- 5 ianuarie – Spitalul Gătaia, Timis, secţia suport COVID
- 29 ianuarie – Institutul Matei Balş
P.S. : Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicitā salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustrā. De demisie nici vorbā. Dublu standard. Părtinitor pânā la Dumnezeu şi înapoi”, a scris Gabriela Firea vineri pe Facebook.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ