Florin Cîţu: ”Alocaţiile pentru copii au fost mărite anul acesta cu 20%!”

| 26 feb, 19:23

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă nu va mai fi o majorare a alocaţiilor în 2021, iar următoarea creştere va fi făcută în 2022, că anul acesta alocaţiile au fost mărite cu 20%, ceea ce este o creştere semnificativă, în condiţii de criză.

 

„Anul acesta alocaţiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, anul trecut, salariile au crescut în medie cam cu 3%, cele în sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante. Eu cred că o creştere de 20% este una semnificativă şi pentru aceste alocaţii, în condiţii de criză”, a afirmat Florin Cîţu, chestionat vineri la Parlament despre subiect.
Întrebat mai departe dacă nu pot fi majorate alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, în contextul în care vor fi făcute economii la buget, premierul a răspuns: „Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică şi avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o şi ne ţinem de această strategie”.
Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat că în prezent bugetul prevede majorarea alocaţiilor în două etape, una la finalul anului trecut şi alta la începutul acestui an. „În momentul de faţă avem un proiect de lege în Parlament şi în funcţie de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi şi alte majorări”.
Senatoarea PSD Gabriela Firea preciza că a fost dat un vot împotriva amendamentului PSD la bugetul de stat privind majorarea alocaţiilor pentru copii în comisiile de muncă ale Parlamentului.
Potrivit amendamentului PSD creşterea alocaţiilor pentru copii este prevăzută astfel: pentru copiii de la 2 ani până la majorat - de la 214 lei la 300 lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, de la 427 lei la 600 lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ