Florin Cîţu, despre lipsa medicamentelor la Institutul Oncologic: ”Să aşteptăm concluziile ministrului Sănătăţii!”

| 22 apr, 18:59

Premierul Florin Cîţu a afirmat, chestionat dacă a fost informat despre situaţia de la Institutul Oncologic Bucureşti cu privire la lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer, că ar trebui să aşteptăm concluziile ministrului Sănătăţii Ioana Mihăilă, pentru a vedea când s-a aflat de problemă şi cine a ştiut de ea.

 

„În ce priveşte situaţia de la Ministerul Sănătăţii, haideţi să aşteptăm concluziile pe care le va avea doamna ministru şi după aceea le vom face publice. E o informaţie pe care o avem cu toţii acum şi să aşteptăm concluziile, să vedem când s-a aflat, cine a ştiut şi după aceea vom veni cu ele publice”, a declarat Florin Cîţu, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă a fost informat despre situaţia gravă referitoare la bolnavii de cancer şi lipsa medicamentelor la Institutul Oncologic, în contextul în care fostul ministru Vlad Voiculescu ştia şi problema nu a fost rezolvată.
Şefi de secţie de la Institutul Oncologic Bucureşti au adresat conducerii instituţiei o notă reclamă lipsa citostaticelor. Conducerea explică situaţia prin numărul mare de pacienţi preluaţi de la centre care nu au mai funcţionat din cauza pandemiei, dar şi prin politica de achiziţii greşită a fostei conduceri, dând asigurări că procedurile de negociere simplificată pentru refacerea stocurilor de medicamente sunt în derulare.
Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, că există discontinuităţi de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice şi alte 3 medicamente adjuvante, iar situaţia este generată de organizarea defectuoasă a procedurilor de achiziţii centralizate.
„Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi conducerii Institutului Oncologic “Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”  Bucureşti (IOB) şi reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii un raport privind situaţia aprovizionării cu medicamente citostatice în cadrul institutului. Conform datelor furnizate de către cei responsabili,  în prezent, în cadrul unităţii sanitare, există discontinuităţi de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice şi alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.
Sursa citată a precizat că „această situaţie se datorează unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziţii centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare şi pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ