Florin Cîţu: Legea bugetului este finalizată. Ce spune premierul despre sporurile din sectorul bugetar

| 09 feb, 17:52

 

Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu. El a adăugat că ţinta de deficit rămâne asumată la „7 - 7,1%”.

 

 

 

„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a declarat Florin Cîţu la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat, potrivit Agerpres.
Premierul a precizat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% şi 7,1%”.
Cîţu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.
„Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîţu, potrivit Digi24.
Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat: „Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”.
Cîţu a confirmat că va exista o „reducere” a sumelor alocate partidelor, întrebat dacă aceste fonduri vor scădea cu 30%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ