Ministrul Justiției, la sediul CSM: Am venit să îmi expun punctul de vedere

| 03 feb, 09:34

Florin Iordache, ministrul Justiției, a ajuns vineri dimineață la CSM, unde se va discuta încetarea detașării la minister a unor procurori.

"Orice solicitare trebuie să respecte un cadru legal și prevederile regulamentare. Tocmai de aceea am venit să îmi expun un punct de vedere. Când voi ieși de la ședința CSM, vă voi comunica mai multe. Ce este foarte important – un semnal de stabilitate pentru sistemul judiciar din România. Inamovibilitatea judecătorilor și stabilitatea procurorilor sunt foarte importante", a explicat Florin Iordache.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea codurilor penale şi graţierea.

" Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima", se arată în comunicatul remis presei.

 

În 16 ianuarie, Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima au fost numiţi secretari de stat în Ministerul Justiţiei, potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu, la propunerea ministrului Florin Iordache.

Tag-uri: Florin Iordache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ