Florin Iordache: Graţierea nu e făcută pentru o persoană. E o soluţie alternativă

| 19 ian, 10:14

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, joi dimineaţa, la sediul ministerului, că ordonanţa de urgenţă privind graţierea nu este făcută pentru o persoană ci se încearcă remedierea unei situaţii "care persistă de mai mult timp în România", făcând referire la supraaglomerarea din închisori.

"În primul rând, cei care sunt acum încarceraţi acolo. Nu e făcută (n.r. OUG privind graţierea) pentru o persoană. E un sistem care am constatat că nu funcţionează. E o soluţie alternativă. Se vor construi în continuare penitenciare, dar acest lucru durează. Şi încercăm să remediem o situaţie care persistă de mai mult timp în România", a declarat ministrul Justiţiei.

Precizarea vine în contextul în care şefi de parchete şi de instanţe au declarat că ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor sunt făcute cu ""dedicaţie".

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 04:30
OffedRabe
furosemide and edema
See also here, survey results, problem persists increased to 91 from 82, 7 November 2018 lasix adverse effects

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ