FMI: Companiile de stat să fie conduse de manageri privaţi, selectaţi în mod transparent

| 31 iul, 2013

Şeful delegaţiei FMI în România pledează pentru management privat, ales în mod transparent, la companiile de stat.

Ministerele de resort trebuie să se abţină să intervină în conducerea companiilor de stat, a declarat, miercuri şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Andrea Schaechter. Potrivit oficialului FMI, conducerea companiilor de stat ar trebui lăsată la discreţia managerilor privaţi, care trebuie selectaţi într-o manieră transparentă, aşa cum prevede legea.

"Pentru noi este foarte important ca ordonanţa privind guvernanţa corporativă să fie aplicată în spiritul şi litera ei. Am sfătuit cu fermitate autorităţile să aplice aceste prevederi, să se asigure că noile numiri (de manageri privaţi - n.a.) se fac în conformitate cu prevederile ordonanţei, acum transpusă şi într-o lege. Este o lege bună, făcută cu asistenţa Băncii Mondiale. Este vorba despre implementarea ei, va fi important ca autorităţile să se reţină de la intervenţia în conducerea acestor întreprinderi de stat", a declarat reprezentanta FMI, citată de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ