PONTA: Evaluarea reducerii TVA-ului la la pâine, după 9-12 luni

| 31 iul, 2013

UPDATE. Premierul Victor Ponta a declarat că o evaluare a efectelor reducerii TVA la pâine ar trebui făcută după 9-12 luni.

România trebuie să dovedească Fondului Monetar Internaţional, după reducerea TVA la pâine, că nu este o ţară de evazionişti, impactul acestei scăderi de taxă asupra diminuării evaziunii fiscale urmând să fie evaluat după 9-12 luni, a declarat premierul Victor Ponta.

"În final, mă gândeam (...) iată, coabitarea funcţionează foarte bine: eu mă ocup de pâine, domnul preşedinte de circ, deci toată ţara va fi mulţumită", a completat ironic Victor Ponta.

 

Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus, au anunţat reprezentanţii delegaţiei FMI la Bucureşti.

"A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscală. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală", a declarat miercuri şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Andrea Schaechter.

Ea a adăugat că, dacă datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA. Oficialul FMI a mai spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/, de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ