Foamea de bani a Guvernului pe final de an. Val de scrisori trimise de Fisc

| 09 oct, 10:27

O nouă operaţiune a ANAF în contextul foamei de bani a Guvernului pe final de an. De trei luni Fiscul trimite pe bandă rulantă notificări fir­me­lor prin care le anunţă despre "riscul fiscal".

Alarmă pentru companii: Fiscul a trimis scrisori marilor contribuabili cu privire la factorii de risc fiscal, scrie Ziarul Financiar.

Răspunsul nu este obligatoriu, dar specialiştii recomandă un demers proactiv de răspuns.

De trei luni Fiscul trimite notificări fir­me­lor prin care le aduce la cunoştinţă dacă prezintă factori de risc fiscal, în cadrul unei analize de risc pe care niciodată nu a făcut-o, iar directorii financiari au foarte multe întrebări cu privire la aceste noi solicitări.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF. Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

Tag-uri: ANAF, fisc
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ