FONDUL ŞCOLII, scos în afara legii. Se cer sancţiuni drastice

| 24 sep, 23:16

Consiliul National al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa vor modificarea legii educaţiei, astfel încât să fie sancţionate solicitarea şi oferirea de bani pentru fondul şcolii.

Consiliul National al Elevilor (CNE) si Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) solicita Parlamentului Romaniei si Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice modificarea legislatiei in vigoare, in sensul introducerii unor norme coercitive, prin care sa fie sanctionata solicitarea si oferirea de sume de bani aferente asa-zisului 'fond al scolii'.

Consiliul National al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa considera ca aceasta practica poate fi oprita doar prin introducere unor prevederi, prin care sa poata fi sanctionati drastic toti cei care pretind sau ofera fondul scolii. De asemenea, concomitent cu introducerea sanctiunilor pentru colectarea fondului scolii, CNE şi AEC cer ca legea educatiei să fie modificată, in sensul in care finantarea complementara sa devina obligatorie. În prezent această norma este permisiva, iar autoritatile locale iau, de cele mai multe ori, decizia sa nu acorde aceste sume de bani.

"Invatamantul este, conform legii, gratuit, insa cu totii stim foarte bine ca asemeni multor altor prevederi ce au legatura cu educatia, foarte putine scoli respecta acest lucru. Nu putem nega faptul ca radacina problemei este la unitatile administrativ-teritorie care refuza sa acorde finantare complementara pentru a asigura buna functionare a scolilor si inerent nu admit faptul ca educatia ar trebui sa fie o prioritate. Cercul vicios se continua cu scolile, cele care se eludeaza de orice raspundere, dispunand colectarea fondului scolii prin ceea ce ei numesc cotizatia (voluntara) la asociatia de parinti. Evident, in acest mod banii cheltuiti nu vor respecta legea achizitiilor publice, scoala comandand bunuri prin asociatie. Acesta cotizatie voluntara naste insa controverse, cei care refuza sa o plateasca, cu toata presiunea de grup, fiind sanctionati in diferite feluri", a declarat Horia-Serban Onita, presedintele Consiliului National al Elevilor.

"Statul va refuza sa acorde o finantare corespunzatoare sistemului de invatamant, atata timp cat va sti ca elevii si parintii sunt dispusi sa cotizeze cu fonduri suplimentare, pentru a beneficia de conditii decente, imperioase pentru derularea unui proces educational de calitate. Atat elevii, cat si parintii acestora, isi doresc conditii optime de invatare. Dar, solutia nu este sa cotizam cu bani catre unitatile de invatamant. Intreaga comunitate scolara trebuie sa faca presiuni pe langa autoritatile locale pentru acordarea unei finantari complementare corespunzatoare. Din pacate, fondul scolii a devenit o practica comuna in randul elevilor, parintilor si profesorilor. De aceea, singurul de mod de stoparea a acestui fenomen este introducerea unor sanctiuni", a declarat Constantin-Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta", se arată într-un comunicat.

De asemenea, elevii vor sa se faca presiuni pe langa conducerea unitatilor administrativ-teritoriale, in vederea acordarii unei finantari complementare corespunzatoare unitatilor de invatamant din raza acestora.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 07:54
Doina Balasa
Noutate absoluta !
Aceasta este cea mai cautata oferta de lucru la domiciliu in acest moment! Ne situam in TOP preferinte cautari deoarece suntem o echipa spectaculoasa, dinamica si in expansiune, un adevarat fenomen in Romania! Ne veti gasi mereu si mereu si crede-ma , chiar este in avantajul tau sa incepi si tu sa colaborezi cu noi, sa castigi cu seriozitate bani! Oferim instruire gratuita, pas cu pas! Tot ce trebuie sa faci este sa iti doresti sa devii partener in aceasta afacere de talie mondiala ! Solicita acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected] cu textul : Da,vreau !
24 sep, 23:38
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ