Ford anunță oficial angajarea a 976 de persoane la Craiova, pentru liniile de producție ale modelului EcoSport

| 06 apr, 11:04

Ford România anunță începerea procesului de angajare a 976 de persoane pentru uzina din Craiova, personal necesar susținerii producției noului model EcoSport, care va fi produs din toamnă.

Ford a operat concedieri masive în ultimii ani, atât ca urmare a optimizării activității, după preluarea fabricii de la statul român, cât și ca urmare a crizei care a redus dramatic cererea pe piețele europene a modelului B-Max. Numai în 2014 și 2015, Ford a disponibilizat aproximativ 700 de angajați, pe bază de voluntariat, cei care au preferat să plece fiind despăgubiți cu sume importante de bani. Potrivit Ford, lansarea în producție a SUV-ului de clasă mică EcoSport a atras investiții de peste 200 milioane de euro, ridicând volumul total al investițiilor la Craiova la 1,2 miliarde euro. În acest moment există 2.715 angajați la uzina de automobile din Craiova, pentru ca la finalul procesului de angajare din acest an numărul să ajungă la 3.691 de persoane. “Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape 1.000 de noi locuri de muncă la uzina de producție  de ultimă generație pe care o deținem la Craiova”, a declarat John Oldham, Președintele Ford România. Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați va fi derulat prin intermediul agenției de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.

“Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura să-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar aceștia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și  rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, spune Marina Babară, Directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România. Modelul EcoSport a fost lansat de Ford în 2003, iar în 2012 a fost prezentată noua generație, care a intrat în fabricație în India, inclusiv pentru piața europeană. Producția de la Craiova va înlocui, astfel, modelele EcoSport distribuite în toată Europa, cu excepția Rusiei. Ford a transformat trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova,fiind instalați 220 de roboți noi în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie. În acest moment, la Craiova sunt produse modelul B-Max și motorul 1.0 EcoBoost.

Tag-uri: ford
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ