Fost deputat PSD, condamnat la 7 ani de pușcărie, a scăpat definitiv de pedeapsă

| 24 feb, 19:01

Fostul deputat PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a fost achitat de Curtea de Apel Craiova în dosarul penal pentru care a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. Acesta fusese condamnat, iniţial, la şapte ani de închisoare de către Tribunlul Gorj.

Surupăceanu a fost condamnat pentru că în anul 2007, prin intermediari, a impus cumpărarea de către fostul Complex Energetic Turceni a unui utilaj multifuncţional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la preţul de 50.000 de dolari şi vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziţie fiind ilegale, conform rechizitoriului întocmit de DNA.

Mugurel Surupăceanu a declarat, în urma sentinţei de achitare a Curţii de Apel Craiova, că a avut parte de o judecată corectă: „Mă bucur că am avut parte de judecători corecţi care au citit dosarul şi au observat că nu am săvârşit nicio faptă penală. Decizia de astăzi a Curţii Apel Craiova demonstrează încă o dată că sentinţa de la Tribunalul Gorj a fost una profund nedreaptă în ceea ce priveşte judecarea cu rea intenţie de către un judecător aflat sub influenţă unor factori de presiune politică locală. Nu vreau să mă îndrept împotriva statului românsau împotriva judecătorului sau a procurorului. I-am iertat demult. Dumnezeu o să judece“.

Mugurel Surupăceanu a declarat că este posibil să revină în viaţa politică: „E posibil să mă întorc. E posibil orice. Vrea să mă liniştesc, să mă ocup de problemele personale, de familie. O să vedem“.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ