Fostul deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la doi ani închisoare cu executare

| 14 mar, 20:59

Fostul deputat Florin Aurelian Popescu a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins apelul declarat de Florin Aurelian Popescu şi a menţinut decizia de condamnare dată în decembrie 2015. 

Florin Aurelian Popescu a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014 pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. 

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-şi influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic, organizaţia judeţeană Dâmboviţa, şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, l-a determinat pe un denunţător să-i remită mai multe foloase necuvenite. 

"Acestea au constat în cantitatea de 60.992 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa", declară anchetatorii. 

Procurorii au constatat că, în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunţătorului că se apropie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 euro. 

"Denunţătorul i-a răspuns că suma este prea mare, fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important. La sfârşitul aceleiaşi luni, Florin Popescu, care la alegerile locale desfăşurate în iunie 2012 a candidat pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa, a organizat mai multe şedinţe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul judeţului, cât şi candidaţii acestei formaţiuni politice la funcţiile de primar. Cu acele ocazii, el le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din localităţile unde îşi depuseseră candidaturile", susţin anchetatorii. 

DNA precizează că, în acest sens, în martie 2012, Florin Popescu s-a deplasat la sediul firmei denunţătorului, căruia i-a cerut o cantitate de circa 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone), precizându-i că o va distribui cetăţenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord. 

"S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăţi comerciale. În 5 aprilie 2012, mai multe persoane trimise de Florin Popescu au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete şi distribuite, în scop electoral, simpatizanţilor din localităţile în care membrii aceluiaşi partid candidau la funcţia de primar", mai declară DNA. 

În 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ce aparţin deputatului, situate în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. 

În cazul lui Florin Popescu, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului, însă cererea a fost respinsă. Deputatul Florin Popescu le-a cerut atunci colegilor săi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus bunului mers al Justiţiei. 

La începutul lunii martie, el a demisionat din Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ