Fostul director OTV Doru Iuga a fost reţinut

| 17 oct, 13:55

Fostul director al postului OTV Doru Iuga, directorul publicaţiei "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu, şi soţia acestuia, au fost reţinuţi pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

Jurnalistul Doru Iuga, fost director OTV, a fost reţinut vineri seară de polițiștii buzoieni într-un dosar de şantaj alături de directorul publicației "Atac la persoană", Florin Paraschivescu, și Oana Galanton, responsabil de publicitate al publicaţiei, scrie stiridebuzau.ro.

Începând cu toamna anului trecut, cei trei ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Vineri, 16 octombrie, polițiștii din cadrul IPJ Buzău şi IPJ Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele celor trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au surprins-o în flagrant delict pe Oana Galanton imediat după ce primise 500 lei de la un bărbat pe care este bănuită ca l-ar fi șantajat.

Echipa publicației "Atac de Buzău" este bănuită că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei lunar, sub forma plăţii unui contract de publicitate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, flagrantul organizat vineri l-ar avea în prim-plan pe primarul buzoian din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu. De asemenea, în urmă cu două săptămâni, preşedintele PSD Sector 5, Cristian Rizea, a depus o plângere penală împotriva reprezentantului publicaţiei "Atac la persoană", Paraschivescu Florin Ionut, pentru comiterea infracţiunii de santaj. Claudiu Stănescu, secretar executiv al organizaţiei, a depus, de asemenea, o plângere penală împotriva lui Paraschivescu pentru comiterea infracţiunii de ameninţare cu moartea.

De asemenea, Doru Iuga, Florin Paraschivescu și Oana Galanton sunt bănuiți că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi şantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeaşi metodă.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Buzău, după administrarea probatoriului, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore a doi bărbați, de 32 și 33 de ani și a femeii, de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. La data de 17 octombrie a.c, cei în cauză urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul IPJ Buzău continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Doru Iuga, fostul director al postului OTV, a fost condamnat în anul 2013 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru pedofilie. Acesta a fost acuzat în anul 2011 că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi copii ai străzii, însă nu şi-a recunoscut niciodată faptele.

Pe 28 ianuarie, anul trecut, Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să ridice suspendarea pedepsei şi să îl oblige astfel pe fostul OTV-ist să execute pedeapsa. Noul Cod Penal l-a salvat însă pe Doru Iuga, astfel că fapta pentru care primise condamnare a fost dezincriminată.


Tag-uri: doru iuga, OTV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ