Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica Remus Borza urmărit penal pentru conflict de interese

| 29 aug, 2013

Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în prezent membru al Consiliului de Supraveghere, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuză pe Remus Borza că, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.

Informaţia a fost confirmată joi, pentru agenţia de presă Agerpres, de Biroul de presă al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Jurnaliştii de la Sursa Zilei notează că Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă după ce a denunţat contractele bilaterale. Remus Borza este, din iulie, preşedintele Consiliului de Supraveghere numit de Ministerul Economiei la Hidroelectrica. Conform aceluiaşi document emis de procurori, Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese alături de Nicoleta Munteanu, avocat, specialist în insolvenţă şi asociată în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii.

Procurorii citează în rezoluţia de începere a urmăririi penale şi un text de lege care ar trebui să-l oblige pe Remus Borza să se suspende din profesie în cazul în care încalcă Statutul şi Codul de Etică profesională.

“(..) potrivit art. 29 lit. a) din OUG nr. 86/2006, privind organizarea activităţii practicienilor în insolvenţă, în cadrul procedurii insolvenţei, practicianul este obligat să se abţină, sub sancţiunea suspendării din profesie, dacă se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, aşa cum sunt acestea definite în Statut şi în Codul de Etică Profesională.”

Procurorii susţin că Euro Insol SPRL, prin reprezentantul legal Nicoleta Munteanu, a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică, în perioada noiembrie 2012 -  februarie 2013, între Euro Insol SPRL, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica SA, şi Societatea Civilă profesională de Avocaţi Borza şi Asociaţii, având ca obiect asistenţă jurdică, reprezentare, semnare şi depunere acte, în mai multe procese aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti.

“Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC HIDROELECTRICA SA., prin ordine de plată emise de BORZA REMUS ADRIAN”, notează procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnată firma Euro Insol, deţinută de Remus Borza.

Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei a fost 26 iunie, când Tribunalul Bucureşti a confirmat că s-a realizat la timp acest demers.

Luna trecută presa relata că fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a reuşit să obţină contracte avantajoase în urma relaţiei comerciale cu Remus Borza, administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, conform surzazilei.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ