Fostul lider catalan a fugit în Belgia. Carles Puigdemont ar putea cere azil politic

| 31 oct, 13:59

Carles Puigdemont este la Bruxelles, a fost văzut și filmat la Alianța Liberă Europeană - o alianță a partidelor regionaliste din Europa, care este prezentă și în Parlamentul European. El urmează să anunțe ce intenții are - dacă va cere azil politic sau dacă a venit doar pentru întâlniri politice.

Belgia este singura țară membră a UE care acordă azil politic și cei care au afirmat că îl vor sprijini au o simpatie pentru cauza catalană: ei cred că modelul Belgia s-ar aplica foarte bine Spaniei, spune Cristian Pârvulescu.

În mijlocul celor mai mari tensiuni interne din ultimele decenii, premierul separatist catalan este la Bruxelles, scrie presa spaniolă.

Potrivit "El Pais", este neclar cum a ajuns Carles Puigdemont acolo sau exact în ce scop. El ar fi însoţit de câţiva consilieri şi ar putea cere azil politic.

Belgia şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens, iar Puidgemont are un avocat specializat pe extrădări. Asta în contextul în care procurorii de la Madrid iau în considerare acuzaţii extrem de grave împotriva liderului catalan: instigare la revoltă, subversiune, deturnare de fonduri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ