Fostul secretar de stat în MJ Ovidiu Puţura, condamnat la 5 ani închisoare

| 20 sep, 11:48

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei (MJ), a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.

Instanţa a mai dispus ca din cei 5 ani de închisoare să fie scăzută perioada în care Ovidiu Puţura a stat în arest preventiv, respectiv 21 ianuarie - 10 iulie 2015. 

De asemenea, judecătorii au decis confiscarea a peste 2.500 de euro de la Ovidiu Puţura, acesta având de achitat şi 102.000 lei cheltuieli judiciare. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistriţa - Secţia civilă că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în MJ, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. 

"În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, Puţura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte", spun procurorii. 

Conform DNA, în perioada 2013 - 2014, Ovidiu Puţura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ