DNA: Gabriel Oprea, urmărit penal pentru abuz în serviciu

| 02 mar, 10:01

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat după ce Senatul a aprobat cererea pentru începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai DIPI.

Gabriel Oprea s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcția Națională Anticorupție. Fostul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne a fost citat după ce Senatul a aprobat cererea pentru începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt cercetați și foști șefi ai DIPI. La ieşirea de la DNA, Gabriel Oprea a declarat că îşi va demonstra nevinovăţia şi că "nu a făcut decât să se supună regulilor de protecţie".

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Decizia a fost luată în urma votului în plenul Senatului, din data de 24 februarie 2016, care a încuviinţat cerea DNA de urmărire penală.

Gabriel Oprea s-a prezentat, miercuri, la DNA unde i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în cel de-al doilea dosar.

În timpul mandatului meu la MAI, ca vicepremier şi ministru de Interne, nu s-a achiziţionat doar o maşină, ci peste 5000 de maşini - aveau nevoie şi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră. Tot în 2015, sunt documente în acest sens, instituţiile abilitate ale statului au identificat ameninţări la adresa conducerii MAI (...) Nu am cerut această maşină, se poate demonstra acest lucru. De altfel, şi fostul şef al DIPI a recunoscut că nu am cerut aşa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi o să-mi demonstrez nevinovăţia, a spus Gabriel Oprea, la ieşirea de la DNA.

Senatorii au decis, în 24 februarie, că fostul vicepremier pentru securitate naţioanlă şi ministru de Interne Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în al doilea dosar pentru abuz în serviciu.

DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Iată comunicatul DNA:

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul nr. 134/VIII/3 din data de 17 februarie 2016

Suspectului OPREA GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

Tag-uri: DNA, Gabriel Oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 14:00
Alina
loc de muncă
Vrei sa-ti imbunatatesti viata?
Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ