FOTBAL: ROMÂNIA va fi CAP DE SERIE la tragerea la sorţi pentru PRELIMINARIILE MONDIALULUI DIN 2018

| 09 iul, 19:22

ROMANIA va fi cap de serie la tragerea la sorti a PRELIMINARIILOR CUPEI MONDIALE DE FOTBAL DIN 2018, gratie locului 8 pe care il ocupa in clasamentul pe luna iulie al echipelor nationale, dat publicitatii joi de FIFA.

Alaturi de tricolori, in prima urna valorica la tragerea la sorti a preliminariilor pentru CM 2018 se vor mai afla GERMANIA, BELGIA, OLANDA, PORTUGALIA, ANGLIA, TARA GALILOR, SPANIA si CROATIA, primele noua echipe europene din ierarhia FIFA. Vor lipsi, in schimb, selectionate precum FRANTA sau ITALIA, foste campioane mondiale, care vor figura in urna a doua valorica, alaturi de AUSTRIA, BOSNIA-HERTEGOVINA, CEHIA, DANEMARCA, ISLANDA, SLOVACIA si ELVETIA.

RUSIA, in calitate de tara gazda, este calificata direct la Cupa Mondiala din 2018 si nu va fi luata in calcul la tragerea la sorti a preliminariilor europene, care va avea loc pe 25 iulie, la Sankt Petersburg.

Cu aceasta ocazie, cele 52 de selectionate participante la preliminariile europene vor fi impartite in SAPTE GRUPE A CATE 6 ECHIPE, plus alte DOUA GRUPE A CATE 10 ECHIPE, conform clasamentului FIFA din iulie 2015. Meciurile de calificare vor debuta pe 4 septembrie 2016 si se vor incheia pe 10 octombrie 2017. Uniunea Europeana de Fotbal a cerut ca Anglia, Franta, Germania, Italia, Spania si Olanda sa fie incluse in grup de cate sase echipe.

Cele 9 castigatoare ale grupelor preliminare se vor califica direct la CM 2019, in timp ce cele mai bune 8 echipe de locul secund vor participa la un baraj tur-retur in luna noiembrie 2017, invingatoarele urmand sa participe la randul lor la Mondialul din Rusia.

 

Citeşte şi: Gheorghe Hagi, cetățean de onoare al orașului Ovidiu, ”în semn de prețuire pentru excepționala activitate sportivă”

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ