Fotbalist român, arestat pentru trucare de meciuri

| 18 sep, 2013

Românul Cristian Cristea, transferat în iulie de la FCM Tg. Mureş, este printre cei opt fotbalişti ai echipei australiene Southern Stars ce au fost arestaţi pentru trucare de meciuri, în favoarea agenţilor de pariuri, scrie publicaţia online International Business Times, potrivit RTV.NET.



Opt jucători ai echipei australiene de fotbal Southern Stars, printre care românul Cristian Cristea, precum şi antrenorul formaţiei, au fost arestaţi duminică, după ce au petrecut o săptămână în Insula Bali (Indonezia), într-un hotel unde cea mai ieftină cameră costă 360 de dolari australieni pe noapte, deşi majoritatea jucătorilor echipei au un salariu lunar sub 3.000 de dolari australieni. Southern Stars este o echipă de liga a doua, din campionatul Statului Victoria (VFL).

Cei nouă arestaţi sunt bănuiţi că au participat la trucarea de meciuri, în vederea unor pariuri măsluite pe piaţa asiatică. Ei ar fi fost plătiţi de o reţea internaţională cu circa 2 milioane de dolari australieni pentru trucarea unor partide ale echipei lor.

Cristian Cristea, atacant de 25 de ani, a mai jucat în România la Viitorul Constanţa şi FC Snagov. El a evoluat şi în Franţa (echipa secundă a lui Le Mans) şi Italia (Cesena, Poggibonsi, Juve Stabia, Triestina).

Preşedintele lui Southern Stars, Ercan Cicek, a declarat poliţiei că a fost contactat anul trecut, prin email, propunându-i-se jucători britanici ieftini. Clubul a acceptat astfel cinci fotbalişti, cărora li s-a alăturat antrenorul Zaya Younan, ce a promis că va aduce sponsori, lucru în privinţa căruia s-a ţinut de cuvânt.

Echipa a avut rezultate ciudate în campionat: o singură victorie, patru egaluri şi 16 înfrângeri, care în opinia lui Younan s-au datorat ghinionului. Singura victorie (1-0) a venit, surprinzător, împotriva liderului Northcote City.

Persoanele implicate în acest scandal vor fi probabil suspendate pe viaţă.

Deşi oficialii lui Southern Stars îşi susţin nevinovăţia, clubului îi vor fi retrase probabil punctele obţinute în actualul campionat, gruparea riscând de asemenea excluderea din VFL.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ