Fotografii în PREMIERĂ de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca, publicate după 25 de ani

| 25 mar, 09:48

Două fotografii rare care înfăţişează înmormântarea părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate în premieră, la 25 de ani de moartea duhovnicului, pe site-ul jurnalistului Victor Roncea.

Înmormântarea părintelui Arsenie Boca a avut loc în ziua de 4 decembrie 1989, la Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului. La peste 25 de ani de la moartea duhovnicului au fost publicate în premieră două fotografii rare de la înmormântarea acestuia.

Potrivit site-ului roncea.ro, al jurnalistului Victor Roncea, imaginile publicate pe site „au fost realizate de dl. Bratu şi developate de Părintele conf. dr. Irimie Marga de la Sibiu, care le-a dăruit cercetătorului Florin Duţu”. Cele două fotografii au fost realizate în timpul ceremonialului religios, în apropiere de biserica Mănăstirii Prislop. Trupul preotului este purtat într-un sicriu, iar în fundal este vizibilă crucea din lemn care urma să fie aşezată la căpătâi.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.

Citeşte şi: Arsenie Boca, profeţie cutremurătoare despre conducerea ţării: Veţi muri într-o zi de sărbătoare!

Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului. Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor. A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot.

Citeşte şi: Arsenie Boca, despre POSTUL PAŞTELUI: Cine nu se leapadă de carne şi de grăsime repede va fi...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ