FP: Acordul cu FMI va face din România una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere

| 05 aug, 2013

Noul acord al României cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru investitorii străini şi va transforma România într-una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A., salută înţelegerea dintre autorităţile române, pe de o parte, şi Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe de altă parte, cu privire la derularea unui program economic ce urmează să fie susţinut de un nou acord stand-by.

Fondul Proprietatea consideră că acordurile anterioare au avut un impact semnificativ asupra stabilităţii macroeconomice obţinute de România şi că au contribuit la situarea ţării pe o traiectorie clară de creştere economică. Prin continuarea acestui acord, Guvernul demonstrează angajamentul faţă de continuarea reformelor încă necesare pentru consolidarea economiei, se mai arată în comunicat.

"Un nou acord cu FMI este cu siguranţă o veste bună pentru România şi ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru investitorii străini interesaţi de ţară. Considerăm că autorităţile române au luat o decizie bună prin continuarea parteneriatului şi salutăm în mod special atenţia acordată reformelor structurale de către noul acord", a declarat Greg Konieczny, Manager al Fondului Proprietatea, citat în comunicat.

El a precizat că întreprinderile de stat, care încă reprezintă o mare parte a economiei româneşti, trebuie să treacă printr-un proces serios de reformă, în măsura în care ţara doreşte să aibă o economie competitivă.

"Suntem încântaţi că Guvernul îşi va concentra eforturile în acest domeniu. Susţinem în totalitate orice măsură care vizează sporirea eficienţei, profitabilităţii şi transparenţei companiilor de stat. Ne bucură în mod special planurile privind listările publice ale unora dintre cele mai mari companii din România, printre care se numără Nuclearelectrica, Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica şi Electrica. În opinia noastră, vom remarca îmbunătăţiri notabile la sfârşitul noului acord pe doi ani, iar la acel moment România ar putea fi foarte bine una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere", a mai spus Greg Konieczny.

Autorităţile române şi misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) au ajuns la un acord la nivel tehnic în privinţa noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioadă de 24 luni, a anunţat săptămâna trecută, şeful misiunii FMI, Andrea Schaechter.

Asistenţa financiară va fi de patru miliarde euro, acordată în mod egal de FMI şi CE, a precizat Schaechter.

Noul acord stand-by de tip preventiv trebuie aprobat de board-ul FMI la reuniunea din toamna acestui an.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ