FP, despre candidatura lui Ilie Năstase la Senat

| 25 apr, 2014

Presa internationala a remarcat nominalizarea fostului campion roman la tenis Ilie Nastase de catre Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, "un fost colaborator al Securitatii", pentru un post la Senat.

"Jucatorul care era candva vazut drept 'baiatul rau' al tenisului, cu un talent pentru reprezentatiile teatrale pe teren, dar si pentru talentul de tenisman, a declarat miercuri ca va participa la alegerile pentru un loc in Senatul Romaniei", scrie AFP, citata de Yahoo News.

Nastase, care acum are 67 de ani, va candida din partea Partidului Conservator, un partid miccare face parte din coalitia de stanga aflata acum la putere in Romania, infiintat de "Dan Voiculescu, fost colaborator al politiei politice, Securitatea", precizeaza sursa citata.

"Vreau sa ma implic acum in politica, pentru a ajuta sportul din Romania", s-a confesat acesta presei din Romania. "Vreau sa lupt pentru adoptarea unei legi a sponsorizarii, fara de care sportul din aceasta tara o sa moara", a spus Nastase.

Ilie Nastase, care a dus tara sa de trei ori in finala Cupei Davis, s-a retras din competitii in 1984, dupa o carierastralucitoare. El a castigat US Open in 1972 si in 1976 a fost primul european care a depasit suma de un milion de dolari castigata din concursurile de tenis.

Asociatia de Tenis Pofesionist il descrie pe Nastase drept un jucator cunoscut "atat pentru vrajile pe care le facea cu racheta, cat si pentru purtarea sa bizara".

Nu este prima sa tentativa de a avea o cariera politica, el mai candidand, fara succes, pentru Primaria Bucurestiului in 1986. Obisnuit al controverselor, el a trebuit sa plateasca in 2010 o amenda de 140 de euro pentru remarci rasiste la adresa rromilor si ungurilor din Romania. Alegerile vor avea loc pe data de 25 mai.

Nastase insusi, care a fost poreclit "Bufonul de la Bucuresti" pentru jongleriile pe care le facea pe teren, a admis odata ca pe vremuri era "cam nebun".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ