Orange vrea să încheie acorduri cu companiile de cablu în România

| 05 iun, 2013

Grupul francez de telefonie France Telecom, proprietarul Orange, va încerca să încheie acorduri cu companii de cablu pentru a putea oferi consumatorilor său europeni pachete combinate de servicii de televiziune, telefonie mobilă şi internet, a declarat directorul de strategie al grupului Elie Girard, transmite Bloomberg.

Potrivit lui Girard, România şi Belgia sunt principalele candidate pentru încheierea de acest gen de parteneriate.

"Atunci când te uiţi la piaţa ţintă aceasta scade cu câteva puncte în fiecare an. Uite ce au făcut Comcast şi Verizon. O companie avea nevoie de operaţiuni mobile. Cealaltă avea nevoie de partea de servicii fixe, astfel că au decis să vândă servicii încrucişate", a declarat Girard referindu-se la relaţia de pe piaţa din SUA dintre operatorul de telefonie Verizon Wireless şi compania de cablu Comcast, parteneriat care permite celor două companii să-şi vândă reciproc serviciile sub brandurile proprii.

France Telecom oferă deja pachete de servicii în Franţa şi susţine că această strategie a ajutat la păstrarea clienţilor în contextul unor oferte mai ieftine venite din partea concurenţilor.

Directorul general de la Vodafone, Vittorio Colao, a invocat şi el parteneriatul Comcast-Verizon ca model pentru operatorii din Europa, care se confruntă cu scăderea preţurilor, situaţia economică dificilă şi respingerea sau întârzierea unor achiziţii de către autorităţile de reglementare.

Potrivit unui raport al GSMA, consumatorul european a cheltuit, în medie, 38 de dolari pe lună anul trecut pentru abonamente la servicii furnizate de operatorii de telefonie mobilă, faţă de 69 de dolari în SUA. Facturile la telefonia mobilă au scăzut constant în Europa după 2000, în timp ce în SUA trendul s-a inversat în 2010.

Orange, este lider de piaţă în România cu 10,214 milioane clienţi la 31 martie 2013, în creştere cu creştere cu 127.000 faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile Orange România au scăzut în primul trimestru din acest an cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 219 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ