Fratele fostului ministru Fenechiu, eliberat condiționat: Prejudiciul din dosarul "Transformatorul" nu a fost însă recuperat

| 10 feb, 13:53

Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, poate fi eliberat condiționat, a decis vineri Judecătoria Vaslui. Decizia nu este definitivă și va fi cel mai probabil atacată cu apel de către procurorii DNA care vor invoca faptul că prejudiciul din dosar, evaluat la peste 5,5 milioane de euro, nu a fost recuperat.

Lucian Fenechiu este încarcerat în Penitenciarul Vaslui după ce a fost condamnat în același dosar "Transformatorul" ca și fratele său, fostul liberal Relu Fenechiu, la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014 fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi, după ce le-a revopsit, la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

După condamnarea definitivă, familia Fenechiu a recurs la mai multe tertipuri pentru a scăpa de plata prejudiciului, după ce un birou de executori judecătoreşti a obţinut executarea silită împotriva inculpaţilor. Aceştia au cerut însă revizuirea deciziei, vizând exclusiv latura civilă din sentinţă, apoi au formulat contestaţii la executare şi suspendarea executării silite. În cazul lui Relu Fenechiu, soţia acestuia a divorţat şi a fost intentat un proces de partaj, invocând că deţine bunuri în comun cu fostul lider liberal. Astfel, Mariana Fenechiu a cerut instanţei să le împartă înainte ca acestea să fie scoase la vânzare. Judecătoria Iaşi au suspendat pe termen neprecizat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj, care se judecă şi în prezent pe rolul Judecătoriei Iaşi, conform Adevărul.

La rândul său, fostul deputat și ministru Relu Fenechiu a depus o cerere de eliberare condiționată, dar aceasta a fost respinsă în instanță.

Tag-uri: Relu Fenechiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ