Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră: Măsuri speciale împotriva COVID-19 în maternităţile din Capitală

| 13 apr, 19:45

La Maternitatea Giulești, la fel ca și în celelalte trei maternități administrate de Primăria Capitalei, respectiv Filantropia, Cantacuzino și Malaxa, s-au luat măsuri speciale de protecție a mamelor, nou-născuților și personalului medical, a transmis, luni, primarul Gabriela Firea.

 

Nou-născuții, viitoarele mame și femeile care au nevoie de analize, diagnostic și tratament într-o clinică de obstetrică-ginecologie primesc îngrijire medicală în condiții de siguranță și în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Edilul a fost luni la Maternitatea Dr.Panait Sârbu (Giulești), una dintre cele patru maternități din subordinea Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor.
„În această perioadă, multe dintre viitoarele mame sunt îngrijorate, le este teamă să ajungă la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus. Vreau să le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor însărcinate: Primăria Capitalei, prin ASSMB, a luat în această perioadă toate măsurile speciale de protecție, pentru că în actualele condiții restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezintă siguranța gravidelor și a nou-născuților. La Maternitatea Giulești, la fel ca și în celelalte trei maternități administrate de Primăria Capitalei (Filantropia, Cantacuzino și Malaxa), s-au luat măsuri speciale de protecție a mamelor, nou-născuților și personalului medical”, spus Firea.
Astfel, personalul medical, mămicile sau viitoarele mămici internate au echipament de protecție adecvat, halate de unică folosință, mănuși, măști, botoși etc.
De altfel, Firea spune că numai la Maternitatea Giulești, în condițiile pandemiei și ale stării de urgență, în ultima lună, s-au născut 273 de copii, iar în total, în maternitățile Primăriei Capitalei s-au născut, în ultima lună, 924 de copii.
Managerul Maternității Panait Sîrbu, dr. Marcel Moisa, a explicat că modalitatea de acces în spitale s-a schimbat.
„S-a schimbat modalitatea de acces în spitale, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic care vizează toate pacientele care se adresează maternității. Zilnic se realizează triajul personalului medical, care a fost instruit în legătură cu purtarea echipamentului de protecție iar, pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, în conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite funcționale noi, autorizate de Direcția de Sănătate Publică, personalul medical fiind instruit în legătură cu normele speciale de echipare”, a spus dr. Moisa.
Totodată, managerul Maternității Giulești a adăugat că, pe lângă nașteri, la acest spital sunt tratate, în continuare, urgențele medicale.
Dr. Andreea Enache a a precizat că Maternitatea Giulești dispune de toate echipamentele de protecție necesare astfel încât, atât cadrele medicale, cât și pacientele să fie în siguranță.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ