Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

| 09 ian, 10:32

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, invocând faptul că pacienţii şi personalul medical au fost nevoiţi să stea în frig.


Primarul general a precizat că nu a fost respectat contractul de management şi nu au fost asigurate condiţii normale pentru toţi pacienţii. 

"Azi dimineaţă am semnat dispoziţia pentru demiterea managerului Spitalului Colentina, pentru motive întemeiate de nerespectare a contractului de management şi anume asigurarea condiţiilor decente, normale, pentru toţi pacienţii. La fel se va întâmpla cu orice manager de spital sau de instituţie care nu îşi respectă contractul, nu îşi asumă responsabilităţi şi care consideră că poate să facă absolut ce doreşte faţă de cetăţeni", a spus Firea, la şedinţa comandamentului de iarnă. 

Ea a adăugat că, în decurs de şase luni, toţi managerii instituţiilor din subordinea Primăriei au avut ocazia de a demonstra că îşi fac datoria faţă de cetăţeni. 

"Am avut o situaţie dificilă ieri, la Spitalul Colţea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumătate din zi pacienţii au stat în frig. Am dispus luarea de măsuri urgente, să aflu ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă faţă unei perioade geroase şi care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienţii şi medicii de la Spitalul Colentina stau frig, în condiţiile în care la celelalte unităţi spitaliceşti lucrurile erau normale. Nu era o problemă de la RADET, presiunea şi temperatura erau normale, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistenţa unui contract de mentenanţă, a unei revizii, care se face întotdeauna înaintea sezonului rece", a spus Firea. 

Primarul general a mai anunţat că atribuţiile managerului Spitalului Colentina vor fi preluate de directorul medical al unităţii sanitare, Dana Gabriela Ionescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ