Gara de Nord – teritoriu liber de piraterie

| 28 aug, 2013

În urma licitației organizate pentru închirierea spațiului de parcare din fața Gării de Nord din București a fost desemnată câștigătoare firma Meridian Taxi.

Principalii beneficiari ai acestei măsuri implementate de CFR sunt călătorii români și străini, care se vor bucura de servicii de taximetrie la standarde ridicate de calitate, fără să aibă grija siguranței și a prețurilor exagerate, probleme întâmpinate în cazul taxiurilor-pirat ce frecventau până acum această zonă.

Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu a Guvernului de optimizare și modernizare a serviciilor în cadrul CFR, care vizează, pe de o parte, îmbunătățirea imaginii și poziționarea Gării de Nord ca terminal demn de o capitală europeană, iar pe de altă parte, întâmpinarea nevoilor călătorilor.

Prin adoptarea acestei măsuri se previne fraudarea călătorilor de către taximetriști-pirat, se menține controlul asupra modului de genestionare și optimizare a spațiului din fața Gării de Nord, se pune la dispoziția călătorilor un serviciu de deplasare alternativă de încredere și la standarde înalte. De asemenea, din suma încasată prin închirierea stațiului, 5 lei/mp, se pot implementa și alte măsuri de natură să îmbunătățească serviciile prestate în terminalul feroviar român.

Licitația, organizată de către Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a prevăzut o perioadă de înscrieri de 12 de zile calendaristice din momentul anunțării licitației. Cu toate că 10 firme au achiziționat caietul de sarcini în vederea înscrierii la licitație, un singur ofertant s-a înregistrat prin depunerea documentației necesare, achitarea taxei de participare la licitaţie precum și a garanţiei de asigurare.

În urma câștigării licitației, Meridian Taxi se obligă ca în următoarele două luni să modernizeze parcarea de 300 de mp din fața Gării de Nord prin montarea a “4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, la ieşirea din spaţiu, de a asigura personalul necesar operării acestora şi de a semnaliza existenţa acestei staţii oficiale de Taxi în interiorul Gării de Nord”, este specificat în comunicatul emis de CFR. De asemenea, prețul pe km parcurs trebuie menținut între valorile 1,39 – 1,4 lei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ