Gaudeamus 2013: Reducerile de la târg concurează cu Black Friday-ul online

| 22 noi, 2013

Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2013, 20-24 noiembrie, reunește cele mai importante edituri și promite reduceri de prețuri comparabile cu promoțiile desfășurate online cu ocazia Black Friday.

Cuvântul de ordine în această zi este reducere/promoție, iar târgul internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2013 nu face excepție. Editurile prezente se întrec să capteze clienții din mediul off-lin care vin la târg, cât și clienții din mediul virtual, care accesează versiunile online ale "standurilor" editurilor.

1. Rao: Black Friday este promovat la editura RAO cu o reducere de 50% la toate titlurile. Hobbitul de Tolkien beneficiază de cea mai mare publicitate la standul RAO. Editura rulează secvenţe pe un ecran generos cu personajele principale ale ecranizările realizate după celebra serie. Preţul cărţii este de 40 de lei, iar cu reducere scade până la 20 de lei, iar pe site-ul editurii cartea se găseşte la un preţ de 25 de lei.

 

Adelin Petrişor, mai "scump" decât CTP

2. Polirom: Editura Polirom propune clienţilor de la târgul Gaudeamus reduceri cuprinse între 15%-20%. Printre noutăţile cu care se prezintă editura se numără şi câteva ale unor jurnalişti consacraţi, precum Cristian Tudor Popescu sau Adelin Petrişor. Cel din urmă este mai scump decât editorialistul CTP cu 3 lei. Cartea "Ţara cu un singur gras" - semnată de Adelin Petrişor (24 de lei) este mai scumpă decât volumul lui CTP, "Filmar" (21 de lei). Pe site-ul editurii, cartea lui CTP este mai scumpă cu decât la târg (25 de lei), iar cea a lui Adelin Petrişor este mai ieftină cu un leu (20 de lei).

L-am întâlnit la editura Polirom și pe preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, care căuta autori români traduşi în limba lui Shakespeare. "Încă nu am cumpărat nimic, dar cu siguranţă dacă o să găsesc ceva ce îmi place o să cumpăr".


 

3.Humanitas: Una din cele mai importante edituri din România, Humanitas, s-a pregătit pentru târgul Gaudeamus din acest an cu 1.000 de titluri ce au reduceri cuprinse între 10 și 30%. De asemenea, editura vine şi cu un pachet de titluri de colecţie: "Amintiri despre Caragiale", "Iliada", "Tratat de istorie a religiilor".  În primele două zile de la deschidere oficialii companiei declară că titlurile cele mai interesante pentru vizitatori au fost: "Din vorbă-n vorbă" - Andrei Pleşu, "Dragul meu turnător" - Gabriel Liiceanu şi "Maimuţa Carpatină" - Radu Paraschivescu.

 

Cărţile merg mână-n mână cu filmele

4. Nemira:  Editura Nemira propune pentru vizitatorii Gaudeamus 2013 o reducere standard de 25%. De asemenea, mai promovează o ofertă prin care la trei cărţi cumpărate - cea cu preţul cel mai mic se va da gratis.  Bestseller-ul pe care mizează şi cu care se promovează editura este trilogia „Jocurile Foamei” - cele trei volume costă la târg 89,7 lei din care se scad 35%. Câştigul vizitatorului în acest caz faţă de varianta online ar fi de 10 lei, cât costă abonamentul la târg. Editura precizează că reducerile de Black Friday ajung pe site-ul propriu până la 89%. Aproximativ 100 de titluri sunt reduse cu aproape 90%, iar 150 de cărţi beneficiază de o reducere de 75%.

 

5. Litera: Editura a venit la Gaudeamus 2013 cu 1.300 de titluri dintre care 300 de noutăţi. Reducerile propuse de companie variază între 20% şi 70%. Reprezentanţii editurii spun că vizitatorii vin în special pentru noutăţi, iar profilul clientului de târg este cel al unui cunoscător. Editura spune că pe online organizează Black Friday - cu reduceri de până la 85%, dar cărţile din promoţie nu sunt din categoria noutăţilor. "Clientul de la târg este avantajat", consideră reprezentanţii companiei.

 

Gaudeamus 2013 în cifre

- în primele două zile de la deschiderea târgului Gaudeamus au fost vândute 3.700 de bilete, însă organizatorii aşteaptă o afluenţă mai mare în zilele de weekend

- aproximativ 400 de expozanţi

- 5 lei costă biletul de intrare

- 10 lei costă abonamentul care permite intrarea pe tot parcursul târgului

- 100.000 de vizitatori au fost în medie la ultimele târguri Gaudeamus

- Palmaresul celor 19 ani de existenţă însumează 77 de târguri GAUDEAMUS, peste 2.000.000 de vizitatori şi aproape

8.000 de manifestări organizate în acest cadru

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ