Geoană: Băsescu continuă un joc de şah politic în ceea ce priveşte privatizarea CFR Marfă

| 02 aug, 2013

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră că preşedintele Traian Băsescu continuă 'un joc de şah politic' în legătură cu situaţia de la CFR Marfă iar prelungirea incertitudinii cu privire la acest subiect are 'consecinţe nefaste' asupra României, prin scăderea încrederii investitorilor că aici se poate face o privatizare 'în termeni corecţi'.

În privinţa situaţiei CFR Marfă, preşedintele continuă un joc de şah politic fără legătură cu ceea ce aşteaptă populaţia de la o instituţie fundamentală a statului. Soarta a mii de oameni angajaţi ai CFR Marfă şi problemele de siguranţă naţională nu se rezolvă prin conflicte instituţionale întreţinute în mod artificial, ci dimpotrivă. De aceea, este bine că Guvernul are un plan B pentru CFR Marfă, susţinut şi de partenerii internaţionali', afirmă Geoană, preşedintele Comisiei parlamentare comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

El susţine că România este 'într-o situaţie ciudată', în care, pe de o parte, unele instituţii interne au o viziune comună cu instituţiile internaţionale pe tema CFR Marfă şi, pe de altă parte, instituţiile interne sunt în conflict pe aceeaşi temă iar aceasta este 'cea mai bună dovadă a politizării' subiectului, 'în principal ca urmare a intervenţiei preşedintelui'.

'Vreau să atrag atenţia asupra faptului că prelungirea incertitudinii privind CFR Marfă are consecinţe nefaste asupra României, prin scăderea încrederii investitorilor români şi străini că în România se poate face o privatizare în termeni corecţi, cu protejarea locurilor de muncă. Totodată, această stare de incertitudine pune Guvernul în situaţia de a acoperi pe mai departe pierderile mari ale companiei', mai spune Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 aug, 2013
Virgil
ca de obicei
Ca intotdeauna, d-l Geoana este pe langa subiect. Scaderea increderii investotorilor straini se datoreaza modului cum decurg privatizarile in Romania. Este evident ca interesul celor care au organizat perivatizarea a fost sa reuseasca Gruia Stoica, concludenta fiind stergerea datoriei CFR Marfa, dupa ce acest domn a ramas singurul in "competitie". D-l Geoana este chiar "naiv " sau joaca teatru? Daca ar fi sa ii dam crezare lui Ion Iliescu, prima varianta e cea valabila...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ