Geoană: Este momentul să renegociem locul nostru în Europa şi în lumea occidentală

| 19 feb, 10:54

reşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, consideră că "e momentul să renegociem locul nostru în Europa şi în lumea occidentală", afirmând că nu mai doreşte ca România "să fie o ţară având capitalul autohton cerşetor la mâna celor mari", potrivit Agerpres.

"Am încurajat occidentalizarea României în profunzime şi ancorarea României întru sistem de securitate euroatlantic, esenţial pentru supravieţuirea noastră, dar este momentul să renegociem locul nostru în Europa şi în lumea occidentală. Nu ni se poate cere să fim avanpostul fortificat al Occidentului şi să fim lăsaţi fără capitalizare, fără tehnologie şi cu ţară în profundă suferinţă economică şi socială", a declarat, joi seară, la Bacău, liderul PSRO la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii partidului pe care îl conduce. 

Geoană consideră că, "pentru a avea o şansă de evoluţie, de progres", este "absolut necesară, obligatorie, o schimbare a clasei politice şi a sistemului de partide în România". 

"Este o vreme în care naţiunile slabe, cu stat slab, cu o economie precară şi cu o slabă încredere a cetăţenilor în proiectul naţional, sunt victime sigure ale cumplitei reaşezări de forţe economice, strategice şi militare la nivel global şi care ne apasă şi pe noi(...) Un război de influenţă brutal se derulează, iar ţările care nu au un sistem politic puternic, o economie serioasă, un sistem social aşezat şi încredere în proiectul naţional nu au cum să supravieţuiască într-o perioadă de cumplită încleştare. Este vorba de supravieţuire naţională", a subliniat Mircea Geoană. 

El a avertizat că "dacă anul 2016 nu va genera adevărata schimbare politică (...) putem să ne luăm adio pentru vreo 25 de ani de la primenirea clasei politice româneşti". 

"Vom rămâne tot fără locuri de muncă, tot fără autostrăzi, tot cu un sistem de sănătate falimentar, tot cu un sistem de educaţie nepotrivit pentru profesiile prezente şi ale viitorului pentru tinerii noştri. Pur şi simplu ne batem joc de viitorul acestei ţări. Şi în acest cadru, alegerile locale oferă adevărata bază politică a schimbării, acolo trebuie să se facă în mare măsură politicile publice în România şi apoi la parlamentare, unde se va aşeza ecuaţia guvernamentală şi de putere la nivel naţional", a mai subliniat Mircea Geoană. 

În cadrul întâlnirii, au fost anunţate nominalizările de candidaţi pentru funcţiile primar în municipiile Bacău şi Oneşti. Astfel, la Bacău va candida Cristi Manolache, fost consilier municipal până în urmă cu o lună, cunoscut în oraş şi sub porecla de "Legionarul", deoarece a făcut parte din "Legiunea Străină", iar pentru Oneşti a fost nominalizat Laurenţiu Neghină, ex-primar al municipiului, demis prin ordin al prefectului ca urmare a faptului că primise o condamnare definitivă de doi ani cu suspendare într-un dosar în care era acuzat, împreună cu alte alte persoane, că a dat mită pentru a obţine diploma de bacalaureat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ