Geoană: Parlamentul va trebui să aibă curajul să îi împiedice pe condamnaţii pentru corupţie să deţină funcţii publice

| 14 apr, 19:43

Preşedintele PSRo, Mircea Geoană, a arătat, joi, la Ploieşti, că Parlamentul va trebui să aibă "curajul" să împiedice persoanele condamnate pentru fapte de corupţie să mai deţină funcţii publice, el catalogând drept "legitimă" declaraţia procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi făcută în acest sens.

"Există o inerţie culturală în România care face ca destul de mulţi români (...) spun "lasă că a furat, dar a făcut ceva pentru noi". Ăsta este laitmotivul de comportament şi de reflex psihologic pe care destul de mulţi români încă îl au. (...) Este o mentalitate mai veche care vine dintr-un orizont cultural şi istoric pe care nu-l putem modifica retroactiv şi care are un singur remediu: continuarea şi mai îndârjită a luptei împotriva corupţiei, inclusiv în direcţia a ceea ce dna Kovesi susţinea, legitim, că, la un moment dat, Parlamentul va trebui să aibă curajul să spună că cei care sunt dovediţi şi condamnaţi pentru fapte de corupţie (...) aceştia să fie împiedicaţi să mai deţină funcţiuni publice", a declarat Geoană într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări. 

Geoană a admis că este "o chestiune delicată", însă a punctat că trebuie create instrumente juridice în acest sens. 

"E la limita Constituţiei, e o chestiune delicată, dar este, probabil într-o etapă ulterioră, este etapa în care trebuie să începem să creăm instrumente juridice, legale pentru a corecta acest reflex al oamenilor", a adăugat preşedintele PSRo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ