George Simion acuză USR de discriminare: Nu înţeleg ce au avut cu Elena Lasconi

| 06 noi, 21:34

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a criticat luni scoaterea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor pentru europarlamentare, acuzându-i pe reprezentanţii USR că au discriminat "pe bază de opinie".

 

Declaraţiile au fost făcute în plenul Camerei Deputaţilor, în timpul şedinţei de plen.
"Aş vrea să le transmit colegilor mei de la USR că nu înţeleg ce au avut cu doamna Elena Lasconi. Nu se face aşa ceva cu un om care susţine familia tradiţională. Nu a greşit cu nimic doamna Elena Lasconi în privinţa asta", a spus George Simion.
De asemenea, deputatul AUR Dan Tanasă, secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, şi-a exprimat "dezamăgirea" cu privire la modul în care a fost tratată Elena Lasconi.
"În calitate de secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, doresc să îmi exprim dezamăgirea cu privire la modul în care colegii din USR o tratează pe o doamnă. Mi se pare inacceptabil ca o femeie, în România, să fie supusă oprobiului public doar pentru că susţine familia naturală. Este trist că colegii de la USR găsesc să discrimineze o femeie doar pentru că are o altă opinie şi pe această cale transmit, în calitate de secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, dezamăgirea mea pentru modul în care este tratată doamna Lasconi de colegii de la USR", a spus Tanasă.
În replică, deputata USR Cristina Prună le-a reproşat celor de la AUR că nu discută despre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor şi le-a transmis să îşi vadă de problemele din propriul partid.
"Şedinţa de plen, în general, este despre subiectele de pe ordinea de zi. Dar dacă domnul Simion şi colegii din AUR insistă, o să îi invit să îşi vadă de cazul cu violul fetei, de astă vară, de la şcoala de vară. Să îşi vadă de consilierul care lua mită, să îşi vadă de problemele din propriul partid. Este o ruşine ceea ce faceţi aici, astăzi, când sunt atâtea subiecte pe ordinea de zi care trebuie dezbătute. Vedeţi-vă de propria ogradă, de propriul partid şi haideţi să discutăm de la tribuna Parlamentului lucruri care ţin de agenda cetăţeanului, de taxe peste taxe pe care actuala coaliţie le impune, de interzicerea cash-ului şi aşa mai departe. Astea sunt subiectele de pe agenda cetăţeanului", a spus Cristina Prună.
Deputatul USR Cristian Seidler a declarat luni că Elena Lasconi a luat personal decizia de a se retrage din cursa pentru europarlamentare.
"Elena Lasconi a luat dânsa decizia de retragere, în urma unei dispute în cadrul familiei care, mă rog, s-a derulat în mod regretabil în spaţiul public", a precizat Seidler, la Parlament.
Întrebat dacă USR susţine libertatea de exprimare, el a spus: "Nu-mi aduc aminte de vreun moment în care USR să nu fi susţinut libertatea de exprimare. (...) USR nu a avut vreun moment în care să nu fi susţinut libertatea de exprimare a oricui - şi a celor care cred că da, şi a celor care cred că nu, şi a celor care cred într-un fel sau în alt fel".
Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Anterior, preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţase că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare. Decizia conducerii USR vine după ce Elena Lasconi a declarat într-un interviu că a votat "Da" la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ