George Simion susţine că AUR va avea congres extraordinar şi ”este foarte posibil să fie ales un singur preşedinte”

| 14 feb, 19:11

Copreşedintele AUR George Simion a declarat pentru News.ro că partidul va avea un congres extraordinar anul acesta, în cadrul căruia ”e foarte posibil să fie ales un singur preşedinte”.

 

În acest moment, AUR e condus de doi co-preşedinţi: George Simion şi Claudiu Târziu. De asemnenea, în cadrul Congresului va fi stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale, dar şi cel pentru funcţia de prim-ministru. Duminică, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, Claudiu Târziu l-a propus premier pe Marius Lulea, autorul unei cărţi în care mareşalul Antonescu este compaat cu victimele comunismului. George Simion crede că propunerea lui Târziu este o idee bună.
Întrebat când va stabili AUR candidatul la prezidenţiale, dar şi propunerea de premier, George Simion a răspuns: ”Vom lua o decizie la congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc anul acesta. Este posibil să stabilim o procedură prin care AUR va desemna candidatul care, vedem după toate sondajele, va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Noi avem tot interesul să-l alegem pe cel mai bun, cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”.
În ceea ce priveşte posibilitatea ca, la congresul extraordinar, AUR să treacă de la o structură cu doi preşedinţi la o formulă cu un singur preşedinte, George Simion a spus: ”Vom hotărî. Este foarte posibil să fie ales un singur preşdinte”. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Simion a răspuns: ”Sigur că voi candida”.
După ce s-a distanţat de Călin Georgescu, co-preşedintele AUR Claudiu Târziu l-a propus pe Marius Lulea pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care AUR va ajunge la putere.
”În funcţia de premier ar putea să facă faţă foarte bine colegul nostru Marius Lulea, preşedinte fondator al partidului, în prezent vicepreşedinte, se ocupă de organizaţia oamenilor de afaceri din partid. Este un om foarte raţional, tată de cinci copii, deci foarte responsabil, romano-catolic, deci are toate calităţile şi profesionale, şi morale, a spus Claudiu Târziu, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV.
Marius Lulea este autorul unei cărţi despre mareşalul Ion Antonescu. „O extraordinară carte în care se analizează fapte imputate mareşalului Ion Victor Antonescu, cel care a condus România în lupta împotriva cotropitorului bolşevic”, este prezentată cartea pe site-ul Centrului Pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.
În urmă cu trei ani, Marius Lulea, într-un text publicat pe blogurile Adevărul, îl compara pe mareşalul Antonescu cu victimele comunismului. ”Din punct de vedere juridic, mareşalul Ion Victor Antonescu este la momentul de faţă considerat ”criminal de război” . Nicio hotărâre judecătorească ulterioară nu a anulat această încadrare, asta deşi tribunalul care a luat această decizie nu avea nici o competenţă legală pentru a face acest lucru. De altfel, pe acelaşi model, zeci de mii de buni români au fost ulterior condamnaţi la moarte sau aruncaţi în temniţele comuniste unde şi-au găsit moartea”, scria Lulea.
Întrebat cum vede propunerea lui Claudiu Târziu ca Marius Lulea să fie propunerea partidului pentru funcţia de premier, George Simion a răspuns: ”Este o idee bună, ca mai toate care vin de la colegul meu Claudiu Târziu, o s-o discutăm în forurile statutare ale partidului”.
Cât despre admiraţia lui Marius Lulea pentru mareşalul Antonescu, George Simion a comentat: ”Nu ştiu dacă şi-a exprimat admiraţia sau nu, ştiu despre domnul Marius Lulea, care-mi este şi prieten, faptul că a fost şef de promoţie la Construcţii, este cel mai atestat inginer pe domeniul lui dintre toţi inginerii din România.  A scris cărţi de specialitate pe domeniul său, a atras investiţii de zeci de milioane de euro. Ştiu că este un om capabil”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ