Georgian Pop, președintele comisiei pentru SRI: Nu există închisori CIA în România

| 17 mar, 13:20

SRI nu prelucrează în masă datele cetățenilor și nu există niciun protocol între această instituție și instituții similare din alte state pentru așa ceva, a declarat Georgian Pop, preşedintele Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru SRI, la emisiunea "Realitatea pe Net". Acesta a precizat, totodată, că nu există închisori CIA pe teritoriul României.

Referitor la eventuala prelucrare în masă a datelor cetățenilor români de către SRI, Gerorgian Pop susține că, în urma controalelor efectuate, nu a rezultat nicio informație care să arate că dreptul vreunei persoane a fost încălcat în acest sens.

”În momentul în care se constată o abatare de la lege, comisia trebuie să propună toate măsurile pentru ca acea stare să fie depășită. Anumite sugestii pentru o mai bună eficiență am făcut la comisie, dar, din toate controalele, nu avem niciun element care să arate că a fost restrâns dreptul vreunei persoane din România fără să existe un mandat de la judecător”, a declarat Georgian Pop.

Pop susține, totodată, că SRI nu a făcut niciun protocol cu NSA, sau cu alte instituții, pentru schimbul masiv de date.

De asemenea, pereședintele comsii pentru SRI susține că nu există închisori CIA pe teritoriul țăriii noastre. ”Eu am acel raport al senatului american, nicăieri nu rezulta că aici există închisori CIA. Pe teritoriul României nu au existat închisori CIA”, a mai precizat Gerogian Pop.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ