Germania: Forţele de securitate au dejucat 11 atacuri teroriste din 2000

| 29 mar, 21:23

Forţele germane de securitate au dejucat 11 atacuri teroriste în ţară din anul 2000, a declarat şeful Poliţiei federale criminale (BKA) într-un interviu pentru un post de radio difuzat marţi.

'Putem vedea din trecut că islamismul este prezent aici. Dar nu este vorba doar de noroc: este de asemenea vorba despre o bună cooperare între autorităţile de securitate', a spus preşedintele BKA, Holger Muench, pentru postul public de radio Bayerischer Rundfunk. 

O purtătoare de cuvânt a BKA a furnizat mai târziu detalii despre atacuri, care ar fi vizat printre altele târgul de Crăciun de la Strasbourg în 2000 şi un centru comunitar evreiesc din Berlin în 2002. 

De asemenea, ea a menţionat două planuri de atentate cu bombă în trenuri regionale care efectuau curse spre Hamm şi Koblenz în 2006, însă niciunul dintre dispozitivele pregătite nu au fost detonate. 

Ceva mai recent, forţele germane de securitate au prevenit un atac la principala gară feroviară din oraşul Bonn şi un atac care l-ar fi vizat pe un lider politic regional din landul Renania de Nord-Westfalia. 

Întrebat dacă anticipează vrea ameninţare iminentă pentru Germania, Muench a spus că nu există o dovadă concretă privind plănuirea unui astfel de atac. Totuşi, el a adăugat că poliţia germană este 'foarte vigilentă' şi a subliniat că nivelul general de ameninţare din Germania a rămas ridicat. 

'Putem presupune că Europa - şi de aceea şi Germania - este printre ţintele teroriştilor islamici', a spus Muench. 

BKA evaluează în continuare potenţiale legături în Germania ale teroriştilor din Bruxelles care s-au aflat în spatele atacurilor de la Paris de la 13 noiembrie şi a triplului atac sinucigaş de la aeroportul şi metroul din Bruxelles de săptămâna trecută. 

Totuşi, investigaţiile au stabilit că Germania a fost pentru suspecţi doar 'ţară de tranzit', a precizat Muench pentru Bayerischer Rundfunk. 

În plus, el a informat că în prezent există în jur de 470 de persoane sub supraveghere, un număr care a crescut puternic în ultimii ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ