Germania îngenuncheată de Rusia. Cel mai mare declin după criza financiară din 2009

| 30 oct, 2014

Exporturile Germaniei in Rusia au scazut cu peste 26% in august, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai drastic declin dupa criza financiara din 2009. Datele publicate miercuri scot in evidenta impactul sanctiunilor impuse Rusiei asupra celei mai mari economii europene.

Biroul german pentru statistica a anuntat ca in august exporturile in Rusia au totalizat 2,3 miliarde de euro, cu 26,3% sub nivelul din august 2013, relateaza Reuters.

In perioada ianuarie-august, exporturile in Rusia au scazut cu 16,6%, la 20,3 miliarde de euro.

Exporturile germane in acesta tara au coborat in 2013 cu 5,2%, dupa cresteri puternice inregistrate intre 2010-2012.

In primele opt luni ale acestui an, echipamentele au reprezentat 22,6% din totalul exporturilor in Rusia, urmate de automobile si componente, cu 19% si produse chimice, in proportie de 10%. a

Cel mai mare declin a fost consemnat in ianuarie-august de exporturile de automobile, de 27,3%, urmate de echipamente (17,2%) si produse chimice (5,9%).

Jose Manuel Barosso ia apărarea României. Declaraţia cu care i-a închis gura unui jurnalist

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
dorinteodor
ce vorbiti acolo?
nu prea inteleg cum puteti sa spuneti ca o "pierdere" de vre-un miliard de euro in comertul cu rusia este o mare tragedie pentru germania. germania exporta tehnologie foarte inalta si ceea care pierde este rusia. comertul cu rusia este modest in compartie cu restul comertului germaniei. si la primavara vom vedea cum rusia se va ruga sa-i fie cumparat gazul ca sa nu se prabuseasca economic...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ