Gestionarea fondurilor europene, domeniul problematic evidenţiat de premier

| 08 mai, 2013

Primul ministru Victor Ponta a declarat că cele mai multe probleme le-a găsit în urmă cu un an la gestionarea fondurilor europene şi în domeniul retrocedărilor. Premierul a precizat că România are foarte mult de recuperat în acest domeniu, iar miniştrii care gestionează programe europene să îşi desfăşoare activitatea cu mare atenţie.

"Am fost întrebat la un de la de guvernare unde am găsit cel mai mare dezastru şi am indicat două locuri: la retrocedări, unde era un jaf organizat, şi la fonduri europene. Un asemenea dezastru creat în ultimii ani! Un monstru cu care ne luptăm în fiecare zi", a declarat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a cerut miniştrilor care au în derulare programe operaţionale să-şi desfăşoare activitatea cu multă atenţie, mai ales că România are foarte mult de recuperat în acest domeniu.

Plăţi aprobate de 1,5 miliarde de lei

"Astăzi aprobăm încă o tranşă de 1,5 miliarde de lei. Facem plăţi la beneficiari. Facem în special un efort extraordinar pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, presuspendat din cauza fraudelor comise de măreţul Guvern Boc. Beneficiarii sunt întreprinderi mici, mijlocii, oameni de afaceri. Deci dăm aceşti bani", a subliniat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că până în luna iunie trebuie să avem răspunsul pozitiv şi pentru POS CCE. Pentru POS-Transporturi înţeleg că lucrurile merg mai departe, facem plăţile şi vom avea decizia pozitivă, însă sunt foarte mulţi bani, îi plătim către beneficiari, transmitem cererile, au venit 400-500 de milioane de euro până acum, a conchis  premierul.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ