Întinderea gheţii din Marea Bering a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci milenii

| 03 sep, 15:45

Gheaţa din Marea Bering din timpul ierii a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 5.500, după ce 2018 şi 2019 au fost printre cei mai calzi ani din istorie.

Marea Bering este situată în nord și separă cele două uriașe mase continentale: Eurasia și America. Datele din satelit arată cum s-a schimbat Marea în ultimele patru decenii și cât de mult s-a redus suprafața care îngheață iarnă de iarnă, însă cercetătorii au găsit un mod de a estima și ce a fost în ultimii 5.500 de ani, scrie Hotnews.ro.

Studiul publicat în Science Advances se bazează pe componente organice găsite în turba dintr-o insulă de pe Marea Bering, insulă numită St. Matthew. Turba este un tip de cărbune inferior, format din carbonizarea parțială a unor resturi de plante de mlaștină,

Încălzirea în zonele arctice afectează animale precum morsele, focile și urșii polari, dar dispariția gheții exacerbează și rata încălzirii în regiune fiindcă tot mai multă radiație solară este absorbită de suprafața apei, în loc să fie reflectată în atmosferă.

Citeşte şi Topirea gheţii din Groenlanda a ajuns într-un punct în care nu mai poate fi oprită

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 17:13
raryMenna
clomid spotting
However, such effect appears to be limited in a human study 44 clomid and cialis

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ