Goldman Sachs: Prăbuşirea violentă a preţului petrolului crează o schimbare reală fundamentală

| 26 ian, 23:44

Petrolul Nymex s-a prăbușit la un minim de 26.19 dolari barilul săptămâna trecută la expirarea contractului futures pe luna ianuarie. Prețul a urcat apoi peste 20% ajungând aproape de 32 de dolari, dar analiştii de la Goldman Sachs spun ca prăbuşirea înseamnă că "acum suntem la un nivel de preț care creează o schimbare reală fundamentală" pe piața petrolului, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Jeffrey Currie, Damien Courvalin, Michael Hinds și Abhishek Banerjee au scris într-o notă adresată clienţilor că deși "percepția de piață" a fost că "temerile privind cererea" au condus prețul petrolului, ei cred că "scăderile recente ale prețurilor nu sunt determinate de cerere, ci mai degrabă sunt conduse de forțe structurale de aprovizionare care au creat mişcări violente, în condiţiile în care piața intră în faza de inflexiune pentru a crea o cale spre un nou echilibru."

„Piața petrolului pur și simplu nu îşi stabileşte prețurile ca o piață slabă, bazată pe cerere. Cererea slabă ar fi generat rezultatul opus, iar marjele de rafinare rămân, de asemenea, cu mult peste nivelurile de recesiune, cu unele marje de produse, cum ar fi benzina, consolidându-se pe o baze relative și absolute.”

Acestea sunt veştile pozitive pentru viitor. De asemenea, Currie si colegii sai sugerează temerile în privinţa cererii chineze sunt exagerate.

"Piața petrolului arată o încetinire a creșterii cererii de petrol - 3,4% creștere față de anul precedent, dar nu putem vorbi despre un colaps".

Revenind la oferta de pe pieță, Currie a spus că, deşi revenirea Iranului pe piaţă “s-a văzut în prețul piaței înainte de anunțul oficial", în realitate Iranul "subliniază pur şi simplu cât de semnificative au fost schimbările structurale în aprovizionare și cât de mari ar trebui să fie ajustările necesare."

"Noi folosim termenul financiar stress pentru a ne referi la ajustări forțate pe piață în lipsa disponibilităţilor de capital", a declarat autorii. "Din punct de vedere financiar, în această săptămână am observat mai multe companii mari care au raportat scăderi în aprovizionarea cu petrol pe 2016."

Deci, se pare că prețurile mai mici vor duce la închideri de producţie şi la reducerea aprovizionării.

Acestea fiind spuse, este clar că Currie şi colegii săi nu sunt departe de previziunile lor în ce priveşte un preţ redus al petrolului. Dar nici nu sugerează că ce este mai rău s-a terminat pentru producătorii de petrol sau prețurile ţiţeiului.

Mai degrabă, spun ei, "vom continua să credem această fază de tranziție este de natură să dureze și va fi caracterizată de o piață cu volatilitate semnificativă şi preţuri situându-se între cele două puncte de stres, 20 de dolari și 40 de dolari barilul."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 16:29
unloazy
cialis good for prostate
d Membrane tdTomato expression in heart, kidney, liver and lung of mT mG mice cialis on sale in usa If the freaking vet knows the injection will cause pain why would they not administer some heavy duty pain meds before the painful sedation shot
13 ian, 16:58
edudgeLix
stromectol prix
ivermectin for sale Yadav AK, et al

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ