Google a lansat un site dedicat instruirii jurnaliștilor

| 23 iun, 13:28

Google a lansat luni un site menit să-i ajute pe jurnaliști să-și dezvolte competențele în era internetului, instruindu-se pentru utilizarea diferitelor aplicații ale gigantului american, relatează France Presse.

"Noi oferim multe instrumente care pot fi folosite în redactarea de articole", a declarat directorul acestui "News Lab", Steve Grove, citând îndeosebi site-ul Google Maps sau agregatorul de date demografice Fusion Tables.

"În prezent, jurnaliștii din toată lumea au acces la manuale de utilizare pentru aceste produse", a precizat responsabilul într-un blog publicat de Google.

Pe acest nou site (newslab.withgoogle.com), jurnaliștii pot primi instrucțiuni în ceea ce privește căutarea de date sau tehnici de realizare a reportajelor.

Potrivit Google, proiectul are o dimensiune internațională cu recrutarea de echipe din Franța, Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii.

Acest anunț intervine la scurt timp după lansarea de către Apple a unei aplicații dedicate știrilor pe sistemul său de operare iOS9, care ar putea fi un competitor direct pentru Google.

Gigantul din Cupertino (California) a ales să angajeze jurnaliști cu experiență pentru a gestiona aplicația sa dedicată știrilor, spre deosebire de concurenții săi care se bazează pe algoritmi, scrie AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ