Google face o schimbare importantă la Android. Ce va fi diferit pe telefoane

| 24 apr, 10:59

Google nu mai vrea să fie amendată cu miliarde de euro de Uniunea Europeană și face schimbări importante la Android.

Uniunea Europeană a amendat compania americană Google cu 4,3 miliarde de euro pentru că făcuse un fel de monopol pe Android și obliga producătorii de telefoane să preinstaleze aplicații Google pe acele telefoane.

Astfel, indiferent dacă un utilizator avea Motorola sau Huawei, motorul de căutare presetat era Google Search, iar, de cele mai multe ori, broweserul instalat era Google Chrome, scrie phonearena.

Asta nu înseamnă că utilizatorii de Android nu aveau voie să instaleze alte aplicații, dar Uniunea Europeană era de părere că aceștia nu se oboseau să instaleze altceva și foloseau ce primeau în pachet. Pentru acestă practică, americanii au fost amendanți de europeni și le-au zis să procedeze altfel. Pentru a se conforma hotărârii Comisiei Europene, Google a anunțat că le va oferi utilizatorilor de Android noi opțiuni.

Ce schimbări se vor face la sistemul de operare Android

Astfel, în viitor, utilizatorii vor fi întrebați ce aplicație de browser să folosească sau ce aplicație de căutare să utilizeze. Atât telefoanele Android vechi, cât și cele noi vor afișa aceste două noi opțiuni în următoarele două săptămâni.

La începutul lunii martie, compania americană a mai primit o amendă de la UE, însă de data acesta pentru alte practici. Google a primit o amendă de aproape 1,5 miliarde de euro. Uniunea Europeană a considerat restrictive practicile din AdSense. Acesta e serviciul său pentru publicitate online. Margrethe Vestager, comisarul antitrust al UE, a spus că gigantul online Google a abuzat de poziția dominantă.

Astfel, în mai puțin de un an, gigantul Google a fost amendat cu 5,8 miliarde de euro de către Uniunea Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ