Google îl omagiază cu un Doodle pe Raymond Loewy, "părintele designului modern"

| 05 noi, 2013

Google sărbătoreşte, marţi, printr-un logo special, împlinirea a 120 de ani de la naşterea francezului Raymond Loewy, cunoscut drept "părintele designului modern" şi celebru, printre altele, pentru că a creat logouri pentru Shell şi Exxon, pachetul de ţigări Lucky Strike şi automatele Coca-Cola.

Google îl omagiază cu un Doodle pe Raymond Loewy, "părintele designului modern". Acesta s-a născut la Paris, în Franţa, pe 5 noiembrie 1893, însă a devenit cunoscut pentru activitatea sa de designer industrial din Statele Unite ale Americii, relatează Mediafax. O realizare timpurie a fost proiectarea unui model de aeronavă de succes, cu care a câştigat, în 1908, Gordon Bennett Cup. În anul următor, el vândut avionul, numit Ayrel.

 

Raymond Loewy a servit în armata franceză în timpul Primului Război Mondial, devenind căpitan. Loewy a fost rănit în luptă şi a fost decorat cu Croix de Guerre.

 

În 1919, Raymond Loewy a plecat în Statele Unite ale Americii, cu vaporul, având în buzunar doar 50 de dolari.

 

În primii ani, Loewy a trăit în New York şi a lucrat ca designer de ferestre de magazine, inclusiv pentru Macy's, Wanamaker şi Saks, fiind în paralel, ilustrator de modă pentru Vogue şi Harper's Bazaar.

 

El a creat celebrele logouri pentru Shell, Exxon, TWA, BP, dar şi automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot şi a realizat designul pentru mai multe locomotive (de exemplu, modelele S1 şi clasa T1. modelele diesel Baldwin etc.). Totodată, a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker şi a participat la proiecte Electrolux, Harley Davidson, Schick, IBM, Zippo etc.

 

De altfel, proiectul frigiderelor Coldspot, realizat pentru Sears-Roebuck la sfârşitul anilor 1930, i-a consolidat reputaţia de designer industrial.

 

În 1980, Loewy, în vârstă de 87 de ani, s-a retras în Franţa şi a murit în reşedinţa sa din Monte Carlo în 1986.

 

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ