GOOGLE te scapă de gropile din asfalt! AFLĂ ce trebuie să faci

| 27 aug, 09:35

Gropile din astfalt au ajuns să fie parte din viaţa noastră, iar încetul cu încetul am învăţat să coexistăm. Cu toate acestea, este destul de enervant atunci când nimereşti pe un tronson plin de gropi, care te ia prin surprindere. Cu toate acestea, Google vine cu soluţia perfectă.

Gropile se formează în timp, iar un factor esenţial este timpul de răspuns al autorităţilor şi al firmelor care se ocupă de întreţinerea drumului respectiv.

Google a obţinut un patent pentru dezvoltarea unei tehnologii de cartografiere a gropilor care se formează în asfalt. Dezvoltarea acestei tehnologii ar duce la o depistarea rapidă şi la eficientizarea procesului de reparare a gropilor, scrie Noobz.ro.

Patentul Google descrie un program care foloseşte doi senzori, un GPS şi un accelerometru vertical, care documentează automat denivelările de pe suprafaţa de rulare.

Atunci când vehiculul trece peste o groapă, senzorul de mişcare înregistrează severitatea şocului, îl marchează cu ajutorul poziţiei geografice a vehiculului şi îl încarcă în Cloud.

Programele specializate pot elimina anomaliile şi rapoartele duplicate, apoi pot să genereze un raport al stării carosabilului.

Acesta este unul dintre numeroasele proiecte pe care Google, actualmente Alphabet, le are în vedere, pe lângă maşina care se conduce singură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ