Gorghiu: Avem la îndemână o săptămână să arătăm cât de abuzivă este "Legea defăimării sociale"

| 11 feb, 14:17

Copreședintele PNL Alina Gorghiu cere sprijinul societății civile pentru a arăta "cât de abuzivă" este "legea defăimării sociale" propusă de Liviu Dragnea, afirmând că mai este un interval de o săptămână până la discutarea acestei inițiative legislative, transmite Agerpres.

Liderul PNL a explicat joi, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că parlamentarii liberali au reușit să amâne cu o săptămână votarea acestei propuneri, urmând ca ea să fie discutată miercuri.

"Ieri, s-a încercat supunerea la vot a acestei legi pentru cenzură și din fericire, parlamentarii PNL din Camera Deputaților au reușit să blocheze preț de o săptămână votarea acestei legi, însă, chiar vreau să cer sprijinul societății civile. Avem împreună la îndemână in interval de timp de o săptămână pentru a arătat tuturor cât de abuzivă este această inițiativă legislativă. Am văzut și tentativele de mistificare a sensului legii. Ne povestește dl. Dragnea de toleranță. Este mai nou apostolul toleranței în România, lucru pe care nu-l mai crede nimeni. Însă vreau să vă spun că sistemul democratic din România, așa cum îl vede dl. Dragnea, este unul care înseamnă blocarea liberei exprimări, blocarea dreptului de vot și alte privațiuni care sunt specifice tuturor celor care au procedat la conducerea PSD în poziția dlui Dragnea. Vom vota miercuri împotrivă", a spus Gorghiu.

Ea a precizat că în cazul în care PSD totuși va propune adoptarea acestei legi, PNL va vota împotrivă și o va ataca la Curtea Constituțională.

"În condițiile în care PSD se încăpățânează, în ciuda unei stări de spirit naționale, să treacă această lege, vom ataca la Curtea Constituțională. Sunt cel puțin zeci de argumente de natură juridică pentru a putea ataca legea și a avea sorți de izbândă", a precizat Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ