Gorghiu, despre conversia creditelor în franci elveţieni: PNL va merge în comisii cu propunerea de curs istoric

| 04 oct, 13:34

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, marţi, referindu-se la proiectul de lege privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei, că liberalii vor merge în comisiile parlamentare de specialitate cu propunerea de curs istoric.

"Conversia creditelor în franci elveţieni a fost alt subiect în Biroul Politic Naţional al PNL. Se va merge în comisiile reunite cu propunerea de curs istoric", a spus Gorghiu la finalul şedinţei conducerii partidului. 

Şeful Direcţiei Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), Eugen Rădulescu, a declarat recent că impactul conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric va fi de 2,4 miliarde de lei. 

"În cazul în care s-ar realiza această conversie la cursul istoric, costurile pe care vor trebui să le suporte băncile din diferenţa de curs valutar este de 2,4 miliarde de lei. Aceasta se va transpune într-o scădere medie de 1,8 puncte a solvabilităţii sistemului bancar, ceea ce încă pare să fie suportabilă. Atâta doar că avem două bănci care vor ajunge cu indicatorul de solvabilitate sub nivelul care le permite continuarea funcţionării, iar alte patru bănci cu indicatorii de solvabilitate sub nivelul prudenţial recomandat în momentul de faţă", a precizat Eugen Rădulescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ