Gorghiu, despre sistemul de vot: Doar în Parlament sau prin sesizarea CCR mai putem schimba ceva

| 02 feb, 20:17

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că liberalii vor continua demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, arătând că doar în Parlament sau prin sesizarea CCR se mai poate schimba ceva, potrivit Agerpres.

"PNL va continua să acționeze pentru revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi. Decizia premierului de a nu interveni în acest proces, deși avea toată legitimitatea, nu este finalul demersurilor noastre. Vom încerca, prin toate posibilitățile, să oferim românilor un sistem de vot mai bun, pe care toți îl doresc, dar nimeni, în afară de PNL, nu și-l asumă. Doar în Parlament sau prin sesizarea Curții Constituționale mai putem schimba ceva. Șansele sunt mici, dar vom merge până la capăt", a scris marți Gorghiu, pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit luni cu formațiunile politice reprezentate în Parlament pe tema modificării legislației electorale.

Ulterior, prim-ministrul a declarat că decizia organizării alegerilor în două tururi de scrutin trebuie luată în Parlament și că Guvernul este gata să sprijine un astfel de demers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ