Gorghiu: Proiectul privind un Registru al traficanţilor de droguri vizează deocamdată persoane fizice condamnate

| 26 sep, 18:52

Registrul naţional al traficanţilor de droguri, propus printr-o iniţiativă legislativă de un grup de parlamentari liberali, va putea funcţiona similar cu Registrul agresorilor sexuali, a afirmat, marţi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

 

"Mai toate registrele sunt greu de gestionat pentru că avem un deficit de resursă umană, de tehnică, de tot ce doriţi, însă, dacă vrem să facem faţă unui fenomen de amploare cum este acesta al traficului de droguri, atunci va trebui să pregătim toate pârghiile, prin printr-un efort colectiv, constructiv. Cred că acest registru al traficanţilor de droguri, care va funcţiona similar cu registrul agresorilor sexuali, va putea să funcţioneze la fel de bine. Nu văd o problemă. Vom vedea care va fi formula care va ieşi din Parlament", a explicat Gorghiu, la Senat.
Ea a precizat că proiectul vizează persoane fizice cu condamnări definitive, traficanţi de droguri, care vor fi introduşi în acel registru şi nu persoane juridice.
"Am văzut că domnul ministru Rafila a dispus un control şi pe farmacii pe drogurile de mare risc. (...) Vedem ce se va întâmpla în dezbaterile din comisii. La acest moment, registrul va fi pentru persoane fizice condamnate, nu pentru persoane juridice", a adăugat Alina Gorghiu.
PNL a depus, luni, la Parlament o propunere legislativă privind înfiinţarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni în sfera traficului de droguri.
"Aşa acum ne-am angajat în cursul săptămânii trecute, astăzi am depus propunerea legislativă privind înfiinţarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni în sfera traficului de droguri. (...) Astăzi a fost depus de mai mulţi parlamentari ai Partidului Naţional Liberal, inclusiv de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu", a precizat deputatul Florin Roman.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ