Gorghiu şi Blaga: Adversarii politici inventează la adresa candidaţilor liberali teme false. Cum e extremismul de dreapta

| 19 apr, 14:45

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au transmis marţi o scrisoare deschisă membrilor şi simpatizanţilor partidului, în care afirmă că adversarii politici inventează la adresa candidaţilor liberali teme false, precum extremismul de dreapta, şi subliniază că formaţiunea va susţine în campania electorală, printre altele, respectul pentru valoarea şi pentru unicitatea fiecărui om.

Cei doi lideri susţin că încrederea opiniei publice în PNL şi în candidaţii propuşi de partid este în creştere ca urmare a "muncii depuse de membri, a procesului credibil de selectare a unor candidaţi care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune". 

De asemenea, Gorghiu şi Blaga afirmă că toate celelalte partide politice, fără excepţie, sunt tot mai departe de a transmite un mesaj clar de profesionalism şi de desprindere de practicile nefaste ale corupţiei, adăugând că PNL este singura formaţiune care a depus constant un efort privind întărirea sistemului legal de luptă împotriva corupţiei, consolidarea instituţiilor judiciare şi protejarea statului de drept şi a domniei legii. 

Liderii PNL spun că adversarii politici ezită în a-şi curăţa propriile partide de cei asupra cărora planează suspiciuni de corupţie şi nu pun umărul la atât de necesarul efort de înnoire a clasei politice româneşti. 

"Acesta este fondul pe care adversarii politici duc o campanie electorală lipsită de onestitate şi de respect pentru adevăr. Ei pur şi simplu inventează teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidaţi PNL pentru o linie politică marginală şi irelevantă în societatea românească, extremismul de dreapta. Din dorinţa de a curma acum odată pentru totdeauna toate aceste calomnii reafirmăm faptul că PNL nu a fost, nu este şi nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce priveşte susţinerea principiilor fundamentale ale societăţii libere şi democratice. Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, şovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică şi de a guverna alimentat din ură, extremism şi apologia crimei, de la Holocaust şi până la regimul totalitar comunist", subliniază Gorghiu şi Blaga în scrisoarea deschisă. 

Aceştia mai subliniază că valorile pe baza cărora au construit demersul politic au fost mereu dialogul, toleranţa, respectul pentru valorile celorlalţi şi pentru democraţie, punctând că acest lucru este împărtăşit de toţi membrii PNL, de la Mircea Ionescu-Quintus şi până la cei mai tineri colegi. 

"Solicităm tuturor să nu ignore faptul că PNL, tocmai datorită valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lungă experienţă în ceea ce priveşte suferinţele la care a fost supus de reprezentanţi fanatizaţi ai extremismului de dreapta şi, deopotrivă, ai extremismului de stânga în anii tulburi de la jumătatea sec. XX. Lideri istorici de anvergură ai PNL au căzut deopotrivă apărând democraţia de loviturile extremei drepte în perioada interbelică şi de avansul regimului comunist câţiva ani mai târziu", adaugă Gorghiu şi Blaga. 

Cei doi copreşedinţi ai PNL arată că, începând cu luna ianuarie a anului 1990, PNL a fost mereu susţinătorul valorilor societăţii democratice, al aducerii României la locul său de drept în Europa pentru integrarea în UE şi în NATO. 

Gorghiu şi Blaga conchid că în campania electorală PNL va susţine democraţia, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea corupţiei, dialogul paşnic, toleranţa şi respectul pentru valoarea şi pentru unicitatea fiecărui om.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ