Grindeanu: ”Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte”

| 29 oct, 21:05

 

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că educaţia a fost cea mai lovită de eşecul guvernării Orban în perioada pandemiei, iar accesul la educaţie este singura şansă pentru dezvotarea ţării.

 

 

 

El a adăugat că PSD propune, prin programul de guvernare în domeniul educaţiei, introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară şi cea privind drepturile şi valorile muncii care sunt absolut necesare. Social-democraţii mai propun dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual prin realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori.
„Pandemia a dezvăluit eşecul guvernării Orban, în toate aspectele vieţii noastre, însă educaţia a fost cea mai lovită. Lipsa acţiunilor a paralizat întregul sistem şcolar. A lăsat ce mai săraci copii în afara sistemului online. Au greşit enorm, iar costurile le va plăti întreaga societate. SPD are o abordare diferită. Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte. Educaţia îi poate oferi oricărui copil şansa de a concura şi de a câştiga, într-o societate bazată pe egalitatea de şanse”, a afirmat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.
Acesta a vorbit şi despre o parte din măsurile incluse în programul de guvernare al PSD, în domeniul educaţiei.
„Introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară, educaţia privind drepturile şi valorile muncii sunt absolut necesare. Dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual, realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori. Nu putem să nu vedem ironia din deciziile actualei guvernări. Aceleaşi săli de clasă care sunt goale astăzi din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi săli de clasă pe care acelaşi Guvern insistă că sunt sigure pentru alegeri. Singura preocupare a găştii care conduce astăzi e organizarea alegerilor în 6 decembrie”, a mai precizat Grindeanu.
Programul de guvernare al PSD pe Educaţie şi Cercetare poate fi accesat AICI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ